» Prima pagina    |     Articole    |     Transport si livrare    |     Privacy notice    |     Conditii de utilizare    |     Contact   
14 August 2020  

Bull 55

“Carpeta din Campina este o reproducere fidela dupa imaginea televiziunii arabe Al Jazeera cu cei trei jurnalisti romani, amenintati cu arma de persoane mascate, imagine care a facut inconjurul lumii in plina criza a ostaticilor. Carpeta are dimensiuni de 160 cm x 110 cm si a fost confectionata 100% din polipropilena.. Carpeta cu ziaristii rapiti a fost fabricata de societatea Incov din Alba Iulia. Directorul comercial, Ion Opris, sustine ca acel covor a fost produs intr-o serie limitata.”
Evident ca nici eu nu puteam sa ratez ocazia.

f01.jpg

Odata strans materialul informational a urmat cautarea figurinelor, prilej cu care am observat ca acest kit nu este pe piata. Ca lucrurile sa fie mai palpitante, nici cautarile prin kiturile disponibile pe net nu au evidentiat figurine in pozitii similare. Asa incat a trebuit sa ma orientez catre kiturile din “camara”.

Anticipand un procent mare de scratch building am pregatit o trusa cu minimul necesar .

f02.jpg

Figurinele

Primele vizate au fost resturile ramase de la BMW R75 –Zvezda 3528 (kit bun dar figurine groaznice):

f03.jpg

Si cum doamnele au prioritate am inceput operatiunea cu Janina. Indepartarea bavurilor si a diferitelor accesorii, gen buzunare, revere si curele apoi membrele inferioare s-au subtiat si s-au portionat. Profit de ocazie pentru a recunoaste calitatile deosebite ale “Fierastraului Wurger”. Bocancii au fost subtiati pana au ramas doar ciorapii si apoi au fost taiati. Portiuni din picioare s-au atasat de trunchi, urmand ca dupa uscarea adezivului (Contacta Revell) spatiile libere sa fie umplute cu Poxilina. Tot cu ajutorul poxilinei s-au prelungit picioarele si prin modelare s-au obtinut mansetele. Ciorapii din plastic au fost adaugati ulterior prin lipire cu adeziv. Pentru bratul stang s-a folosit piesa oferita de acelasi kit, pentru bratul drept s-a apelat la soferul din Opel Blitz 3 Type S italeri 216.

f04.jpg

Urmatorul pe lista a fost Misu, s-a folosit o alta figurina din setul BMW P75, s-a folosit aceeasi tehnica, ca in cazul Janina. Bratele superioare au fost transplantate de la Zis 3 Soviet anti-tank gun Zvezda 3505.

f05.jpg

f06.jpg

Pe locul trei s-a situat Mufan, in acest caz capul, trunchiul si picioarele a fost donate de Soviet Infantry at Rest MiniArt 35001 , capul prevazut cu boneta a fost cioplit asa incat din boneta sa rezulte o frumoasa frizura. Picioarele au fost lipite in alt unghi si s-a completat cu poxilina. Bratele German tank repair crew MiniArt 35011, maneca dreapta a fost suflecata cu cutter si adaos de poxilina. Gulerul tricoului a fost confectionat din foita de plumb.

f07.jpg

f08.jpg

Al patru-lea ostatec Buhan, cap, trunchi si picioare Zis 3 Soviet anti-tank gun Zvezda 3505; brate German tank repair crew MiniArt 35011. Datorita diferentelor de talie intre 1:35-urile diferitelor firme, Buhan a iesit mai micut dar nu este un inconvenient, stiindu-se ca el era ciuca batailor datorita fizicului impunator.

f09.jpg

f10.jpg

f11.jpg

Cei doi bad boys exclusiv din Anti-terror Operation in Russia ICM 35002, singurele modificari fiind : suflecarea manecilor pentru cel in rosu si adaugarea de burta si cute de camasa pentru cel in alb. Doar capetele au fost din cutiuta cu surplusuri.
Motiv de fotografie in grup, ocazie cu care am luat masurile pentru realizarea carpetelor de fundal.

f12.jpg

f13.jpg

A urmat finisarea poxilinei cu ajutorul smirghelului, unde era cazul s-a completat, bilute de poxilina s-au folosit pentru completarea calotei craniene (exceptia fiind Mufan), urmate de zgarieri ce imita parul.
Inainte de etapa vopsirii, fiecare figurina a primit cate un ac cu gamalie in …in punctul de sprijin.
Dupa intepare a urmat o imbaiere pentru indepartare amprentelor lui alexie , dupa uscare a inceput vopsirea.
Toate figurinele au primit skin de la Revell (35) respectiv 17 pentru arabi.

f14.jpg

Pentru vopsire s-au folosit emailuri Revell si Humbrol, acrilice Aqua Revell, Zvezda si Marabu, pentru efectul de “blugi” s-au folosit carioci aromate. A urmat o baie de future si o binemeritata pauza.
Ulterior am continuat repriza de cosmetizare a figurinelor, fizionomie si spalari cu acrilice. Janina a primit, peste umerii atletici, o superba esarfa din hartie igienica. In haosul instalat pe “bancul de lucru” s-a incropit o noua sedinta foto de grup, ocazie cu care s-a observat ca Mufan se uita pe pereti iar Buhan se uita ca omida la sudura. S-au remediat, oarecum, aceste aspecte .

f15.jpg

f16.jpg

Teroristii au fost inarmati corespunzator cu kalasnicoavele din kit, uneia din arme cu ajutorul poxilinei i-am facut pat de lemn (in locul patului rabatabil), arma teroristului rosu a primit o curea din banda de caseta audio. Ambii rautaciosi si-au ascuns identitatea sub ke ffiere din hartie trasata cu pixul.

f17.jpg

f18.jpg

Carpetele

Fundalul a fost realizat din carton de cutie pe care s-au lipit doua bucati de hartie igienica, hartia a primit un strat de Revell 89 , apoi s-au pictat flori, frunze si buruieni cu Revell 84 .

f19.jpg

S-au facut ultimele retusari, figurinele au primit lacul final (Sinto Peinture, lac mat).

f20.JPG

f21.JPG

f22.JPG

f23.JPG

f24.JPG

f25.JPG

Accesorii

Intre timp am hotarat ca diorama sa fie mai extinsa si fiind inspirata dupa o fotografie am considerat ca nu este necesar ca prin pozitionarea grupului sa se creeze senzatia de continuitate. Cu dimensiunile carpetei, in buzunar, am plecat la Magazinele 3,95 lei produsul sa caut rama dioramei. Am gasit exact ce cautam, rama cu spate, de placaj, demontabil. Suprafata utila de 16,50cm/11 cm si la exterior 21 cm/16cm. A fost necesara o mica retusare a carpetei. Stratul de baza l-am facut din poliestiren expandat de 2 cm, fixat de placaj cu silicon pentru lemn, cu acelasi silicon am acoperit marginea vizibila a poliestirenului iar, dupa fixarea carpetei, am siliconat lateralelsi spatele cartonului ce a capatat un aspect de perete din chirpici. Peretele cu carpeta a fost fixat de baza prin intermediul unor scobitori unse cu silicon.

Peste placa de poliestiren am uns cu aracet si am pus hartie igienica, s-a vopsit cu lapte de aracet amestecat cu oxizi de fier.

f26.jpg

Lista cu obiectele din prim-plan o aveam in minte asa ca m-am apucat de artizanat…

Clapboard (clacheta) – cartela de telefon, in partea superioara dublata (sanvich), pe spate fixata o scobitoare cu Picatura (pentru o manipulare optima), vopsire cu spray Sinto negru, dupa uscare s-a scris prin zgarierea vopselei; tehnica aplicata identic pentru eticheta dioramei.

f27.jpg

Palnia portavoce - un varf de pion, de la monoploly romanesc, si un rest de culee pentru maner.

f28.jpg

Aparatul de filmat- piese de Lego, obiectiv din lanteta pentru timpul de sangerare. Astupare gauri cu poxilina si vopsire cu spray Sinto negru. Pe obiectiv s-a picurat Future

Trepied – piese de BM 21 “Grand” Alanger 35009 , lipite pe un patratel de Lego, lipire cu poxipol, vopsire cu spry negru si apoi email Revell 90

f29.jpg

Scaun – doi de 4 decupati din comatexsi apoi ciopliti, textila facuta din foita de aluminiu (ambalaj de candela), lipita cu poxipol. Vopsire cu Agama 41M pentru lemn si 34L pentru textile.

f30.jpg

Covor – semn de carte, textil

f31.jpg

Inspirat de melanjul aparut in zona de lucru m-am gandit sa aglomerez si diorama asa incat au aparut :

Cuier – cinci bucati de sarma rasucite, la baza doua sarme ajuta la fixare in postament, vopsire cu spray Sinto verde

Salopetele mortii – foita de aluminiu, din ambalaj candela, fiecare salopeta compusa din doua piese de aluminiu pliate si lipite cu poxipol, agate in cuier prin intermediu unei lite. Vopsirea s-a facut cu Revell 25 si Revell 30.

f32.jpg

f33.jpg

f34.jpg

f35.jpg

f36.jpg

Lucian Milosan


Machete.ro © Copyright 2007-2020, Toate drepturile rezervate.