» Prima pagina    |     Articole    |     Transport si livrare    |     Privacy notice    |     Conditii de utilizare    |     Contact   
4 June 2020  

The Last Daimyo

Ca inspiratie am folosit o poza din Osprey Japanese Castles AD 250-1540.

last-01.jpg

Am inceput asa cum era firesc si logic cu .. pomul. Am impletit sarma dupa metoda cunoscuta, Confectionare pomi

last-02.jpg

am facut scoarta cu ipsos,
last-03.jpg

si am vopsit.

Poza de referinta nu este un pin, cum gresit a fost interpretat, ci un foios:

last-04.jpg

Ca sa pot aseza platanele le-am facut o baza cu ce mi-a picat in mana, in acest caz au fost betisoare de chibrituri.

last-05.jpg

Frunzele le-am facut cu buretel de la Noch. Nu pot sa zic ca arata rau, mai ales in negura zorilor.

last-06.jpg

Drept figurine m-am gandit sa folosesc Zvezda 8017 Samurai Army Infantry si Zvezda 8025 Samurai Warriors Cavalry.

last-07.jpg

Dar rascolind prin rafturi am dat si peste un Caesar Miniatures Japan Samurai with Ninja si nu am rezistat tentatiei sa mai adaug cate ceva.

last-08.jpg

Dupa plicticoasa debavurare a urmat stratul de grund dupa care au iesit la lumina adevaratele bavuri, am debavurat iar, grundul s-a cojit pe anumite bucati, etc. dar pana la urma am iesit la lumina:

last-09.jpg

Ninja m-am gandit ca vor fi usor de vopsit, negru cap-coada dat fiind ca se pare ca isi vopseau si lamele sabiilor pentru o mai buna camuflare. Pana la urma i-am vopsit cu un amestec de negru si albastru, lamele le-am facut cu un amestec de negru si Vallejo 70800 Gun Metal Blue.

Taisul l-am evidentiat cu mina de creion negru obisnuit.
Pentru ceilalti am folosit vopsele Vallejo, am evidentiat umbrele cu wash Vallejo dupa care am intervenit cu uleiuri.

last-10.jpg

last-11.jpg

last-12.jpg

last-13.jpg

last-14.jpg

Pentru partile din lemn am folosit chiar lemn sub forma de spatule de amestecat cafeaua, taiate in doua la circular de Cristian Marin, chibrite de aprins semineul (sunt mai lungi si mai groase) si betisoare chinezesti pentru mancat.

last-15.jpg

Am inceput cu turnul de paza de la poarta si apoi am continuat cu gardul.

last-16.jpg

Nu am avut polistiren extrudat asa ca am folosit expandat, l-am taiat la dimensiunile gardului urmand apoi sa il pun pe o alta baza ca sa nu fie paralel santul cu marginile dioramei.

last-17.jpg

Dupa ce am masurat si am taiat tot, am constatat ca am obtinut o frumusete de sant paralel cu marginile. In disperare de cauza (peste cateva ore plecam la concurs, la Alba Iulia) am completat colturile cu resturi ramase pana cand am reusit sa ajung la ce imi propusesem initial, dar diorama s-a marit, a trebuit sa mai adaug si o portiune suplimentara de gard. Totodata am renuntat sa mai fac in aceeasi noapte o casuta deoarece spatiul era prea mare si era clar ca nu voi termina diorama.

last-18.jpg

Terenul l-am facut cu Vallejo 26215 Sandy Paste pe care l-am vopsit cu un Vallejo 72034 Game Color Bonewhite si i-am facut wash cu ulei dizolvat cu combustibil tip Zippo (se usuca mai repede). Am incercat in coltul din stanga jos un wash cu Vallejo sepia dar inchidea prea mult terenul. Ulterior nici nu am mai reusit sa obtin aceeasi nuanta dupa ce l-am acoperit cu vopsea. Urmeaza oricum sa mai pun diverse casute si acareturi dupa care ma voi ocupa de nuanta terenului pe portiunile ramase libere.

Am facut si o mica gradina:

last-19.jpg

Aleile le-am facut dintr-un nisip fin de la Ikea care s-a amestecat foarte bine cu aracetul astfel incat a rezultat o pasta dubioasa si nu o poteca cu piatra marunta, asa cum planuisem. Se poate corecta ulterior. Stancile sunt facute din ipsos folosind matrite Noch, au fost vopsite cu gri, s-a aplicat un strat de lac ca sa nu mai fie poroase si sa suga vopseaua si apoi s-a facut o spalare (wash) cu negru care a alunecat foarte bine pe lacul aplicat anterior..

In acest moment mi-am facut socoteala ca peste 3 ore trebuie sa ma scol ca sa plec la drum asa ca am abandonat orice alt plan de imbunatatire si am fixat figurinele astfel:

1. un samurai calare care simuleaza un atac la poarta principala pentru a distrage atentia

last-20.jpg

2. un arcas si un archebuzier in turn care urmaresc sa il doboare

last-21.jpg

3. alt arcas si alt archebuzier impreuna cu un comandant care iau pozitie in spatele portii in caz ca aceasta va fi distrusa
4. stapanul casei care se pregateste sa isi scoata sabia ca sa-si apere concubina
5. doi ninja care au patruns deja in gradina venind pe o franghie agatata de copac.

last-22.jpg

Diorama va ramane in stadiul actual pana cand se va intoarce de la Alba Iulia unde e expusa.


Machete.ro © Copyright 2007-2020, Toate drepturile rezervate.