» Prima pagina    |     Articole    |     Transport si livrare    |     Privacy notice    |     Conditii de utilizare    |     Contact   
4 June 2020  

Fabricarea caramizilor

De-a lungul timpului mi-am construit matrite de diverse feluri care sa ma ajute sa pot lucra ceva mai repede si sa obtin ceea ce mi-am dorit. Matrite in care pot turna ipsos sau rasina. Asa ca inarmat cu rabdare am scos cele doua matrite pentru caramizi 1/35, respectiv una din lemn (gen cofrag) pentru baghete turnate pe care le voi taia sau sparge (rupe) in functie de necesitati. Materialul turnat a fos ipsosul de modelaj. Si o matrita din silicon in care am turnat caramizile intregi. Am asteptat sa se intareasca si am inceput vopsirea lor.

De obicei (pentru vopsire) folosesc tempera rosu in combinatie cu maro pana obtin nuantele de caramiziu de care am nevoie. Dilutia o fac (normal) cu apa, dar cu putin aracet ca sa obtin foarte putin luciu. De data asta n-am mai avut tempera asa ca am folosit Humbrol (ce sa-i fac, ma mancau degetele). Am obtinut in final cam 400 de caramizi.

Am inceput montarea lor incercand sa obtin in final ceea ce a mai ramas dintr-o casa parasita de foarte multi ani pe care probabil o voi folosi ca accesoriu intr-o diorama de genul “aici are loc o aplicatie militara”.

diorama1.jpg

Ca liant intre caramizi am folosit gled Atlas. Am vrut ca mortarul sa vie de var deci alb. Daca as fi vrut sa fie mortar de ciment as fi pus in apa pentru gled o cantitate impresionanta de tempera gri inchis.
Daca te uiti de la 1,5 � 2 metri, lucrarea mea va arata ca oricare alta facuta prin alta metoda,

diorama2.jpg

dar daca te uiti de aproape……

diorama3.jpg

Asa arata in final imbracat si patinat.

diorama4.jpg

Cristian Marin


Machete.ro © Copyright 2007-2020, Toate drepturile rezervate.